Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Ν.Ε. του ΣΥΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

για τη δικη των συλληφθεντων του δεκεμβρη 2008

Δύο χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, τότε που χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία που είχε στερήσει τη ζωή στον δεκαεξάχρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δικάζονται στη Λάρισα με τον τρομονόμο οι 11 ανήλικοι «τρομοκράτες» που συνελήφθησαν τότε, ακριβώς μετά την άνευ προηγουμένου πορεία στην πόλη. Οι έντεκα ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες στις 9 του Δεκέμβρη θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο που είναι αποκλειστικά βασισμένο στις καταθέσεις αστυνομικών και αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού ανάμεσα στα άλλα οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι «…συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα/εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως και είχε την δυνατότητα να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…».

Επιπλέον ένα ακόμη γεγονός επιβεβαιώνει το κλίμα καταστολής και τρομοκράτησης της νεολαίας που υπήρχε εκείνη την περίοδο. Η σύλληψη 4 φοιτητών-τριων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης στη στάση λεωφορείου του ΤΕΙ Λάρισας, και με μοναδικό όσο και “ακράδαντο” στοιχείο ενοχής την παρουσία τους κοντά στη λαϊκή αγορά όπου είχαν μοιραστεί τα τρόφιμα, μετά από απαλλοτρίωση Σούπερ Μάρκετ της Λάρισας, στις 11/2/2009. Μολονότι το ίδιο το σούπερ μάρκετ απέσυρε τη μήνυση, οι φοιτητές δικάζονται την 1η Δεκεμβρίου με κατηγορία που αποδίδεται μόνο σε συμμορίες ληστών, της «ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία».

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι οι δύο δίκες της 1ης και 9ης Δεκεμβρίου θα αποτελέσουν δίκες-πρόβα για αυτές που θα ακολουθήσουν από τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις, αυτές που ακολουθούν κάθε πολιτική που εθελοτυφλεί και θέλει εκείνους που καταλήστεψαν τη χώρα μονίμως να διαφεύγουν και εκείνους που βγήκαν να διαδηλώσουν ενάντια στην κρατική-αστυνομική καταστολή να πηγαίνουν στη φυλακή για χρόνια στιγματιζόμενοι για το υπόλοιπο της ζωή τους.

Απαιτούμε λοιπόν την απαλλαγή των διωκόμενων από όλες τις κατηγορίες, να καταργηθεί ο τρομονόμος, που στην τρίτη εκδοχή του, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, ποινικοποιεί ακόμα και την συνδικαλιστική δράση. Έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να θεωρούν τρομοκράτες όσους απεργούν, αγωνίζονται και διαδηλώνουν! Καλούμε τα μέλη μας αλλά και κάθε άνθρωπο που πιστεύει στα δικαιώματα και στις ελευθερίες, να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνει η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στη Λάρισα, το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 13.00, στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου