Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

AYTONOMOI MHXANIKOI ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ!


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο υπουργός που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα για τη τήρηση της Δημόσιας Τάξης έχει ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής. Επί δύο μέρες τα όργανά του σφυροκοπούν με δακρυγόνα και χημικά τους αγρότες της Κρήτης επειδή διανοήθηκαν να κάνουν ζωντανή την παρουσία τους και τα αιτήματά τους στην πρωτεύουσα και να «παρενοχλήσουν» την καθημερινότητά της.
Μια καθημερινότητα που διανθίζεται με άλλα δακρυγόνα και χημικά που πέφτουν στην πλατεία Κύπρου για να κάμψουν όσους τόλμησαν να υπερασπιστούν δημόσιο χώρο και να βάλουν άλλα άνευ σημασίας πράγματα, όπως είναι τα δέντρα, πάνω από τ΄αυτοκίνητα!

Όμως, απ’όσα «τρομοκρατικά» συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και καταστέλλονται με τον ίδιο τρόπο, το «τρομοκρατικότερο» όλων φαίνεται ότι είναι αυτό που συντελέστηκε στη Λάρισα από 25 νέους από τους οποίους οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες, γι αυτό και όλοι τους παραπέμπονται με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο!
Μερικές από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι η «συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας /εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση …και δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα ..»
Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, σε έκκληση γονιού ανήλικης "τρομοκράτισας", ετών 15, που η απόγνωση τον έκανε να φτάσει μέχρι την Κρήτη και επειδή η περιπέτεια των παιδιών αυτών θα τα σημαδέψει έτσι που ποτέ δε θα ξεχάσουν ότι τιμωρούνται κατ΄αποκλειστικότητα και με τον πιο σκληρό τρόπο για τη συμμετοχή τους σε μια δίκαιη εξέγερση, όπου συμμετείχαν χιλιάδες άλλα παιδιά σ΄όλη την Ελλάδα,
θυμηθήκαμε και σας θυμίζουμε:
Ø Ο τρομονόμος, όπως πρώτος ο Φοίβος Ιωαννίδης τον αποκάλεσε, ψηφίστηκε το 2001. Ο εισηγητής της τότε κυβέρνησης, υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, προσπάθησε να διασκεδάσει τους φόβους όσων αντέδρασαν.
Ø Ο νόμος δεν θα ψηφιζόταν χωρίς τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, εκτός από το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό που είχαν αποχωρήσει, μεγάλο μέρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε αντιταχθεί στο νομοσχέδιο.
Ø Ο Νικόλαος Γκατζής τόνισε τότε ότι πριν από λίγο καιρό δικάζονταν παιδιά για τις μαθητικές καταλήψεις, για να λάβει την ...καθησυχαστική απάντηση του υπουργού: «Πρέπει να είναι εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση κακουργήματος».
Ø Ο νυν υπουργός επί της Δημόσιας Τάξης ήταν εισηγητής της μειοψηφίας. Έλεγε τότε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ενδεχόμενης κατάχρησης. Όμως [...] υπάρχει και η Βουλή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει διορθωτικές πρωτοβουλίες».
Τα γεγονότα της Λάρισας δείχνουν σήμερα ότι όλοι οι φόβοι επιβεβαιώνονται. Ο νόμος ενεργοποιείται επιλεκτικά, και μάλιστα εναντίον παιδιών για να τρομοκρατήσει τη νεολαία, αλλά και όλη την κοινωνία και να αποθαρρύνει κάθε μορφή πάλης. Η Βουλή που είναι για να πάρει πρωτοβουλίες;
Να καταργηθεί ο τρομονόμος!
· Να αποσυρθούν οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί με βάση τον τρομονόμο στη Λάρισα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου