Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή εξέδωσε ψήφισμα-ανακοίνωση, με την οποία καταδίκαζε απερίφραστα τις τυφλές συλλήψεις και το όργιο αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Πολύ περισσότερο που αυτές εκφράστηκαν στο τελευταίο στάδιό τους με τις τουλάχιστον απαράδεκτες δικονομικά και ουσιαστικά προσωρινές κρατήσεις, που επιβλήθηκαν σε αρκετούς από τους συλληφθέντες.
Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης συμμετείχε τόσο στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στη Λάρισα την 17/1/2009, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των προσωρινά κρατουμένων, αλλά και την παύση όλων των διώξεων σε βάρος των εξεγερμένων του Δεκέμβρη, όσο και στην πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στην Πτολεμαϊδα, το προηγούμενο Σάββατο 24/1/2009 με ανάλογα αιτήματα. καθώς επίσης και στην Κοζάνη την 19/12/2008. Η προκλητική και θρασύτατη εφαρμογή του τρομονόμου-δημιούργημα (έκτρωμα) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος διαδηλωτών, με τον οποίο θέλουν να δικάσουν ακόμη και ανήλικους μαθητές ως μέλη "εγκληματικής οργάνωσης" ,που "στασίασαν κατά συναυτουργία και κατά συρροή" !!! (:::), επιβεβαιώνει εντυπωσιακά τον τρόμο της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της στην ιδέα ότι η έκρηξη της νεανικής οργής στην Ελλάδα μπορεί να γίνει θρυαλλίδα μιας πανευρωπαϊκής κοινωνικής έκρηξης.
Μετά από επικοινωνία και σχετική πρόσκληση, που είχαμε από γονείς προσωρινά κρατουμένων και μη, αλλά και πολίτες της Λάρισας που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και ώρα 4 το μεσημέρι πρόκειται να έρθω στη Λάρισα, μαζί με 2 ακόμη συναδέλφους της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας για συνάντηση-γνωριμία και συναπόφαση για επιτακτικά αναγκαίες κινήσεις και δράσεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου