Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ 10ης Ιανουαρίου 2009

Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει την ακραία αστυνομική αυθαιρεσία και βία που με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης εκδηλώθηκε τον τελευταίο μήνα, και ιδιαίτερα την μέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Παρασκευής 9/1/2009 στην Αθήνα.
Οι αναίτιες συλλήψεις και απρόκλητες κακοποιήσεις διαδηλωτών, νεολαίων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, γιατρών και συναδέλφων πανεπιστημιακών, η επικίνδυνη απίστευτα γενικευμένη χρήση χημικών, οι προπηλακισμοί όλων από τα λεγόμενα όργανα της τάξης, συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν αντιστοιχεί σε καμιά δημοκρατική κοινωνία.
Η ΠΟΣΔΕΠ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς και ζητά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι επικεφαλής αστυνομικοί. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να παύσουν οι άδικες και εκδικητικές διώξεις των νέων.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επικίνδυνη εκτροπή σε ό,τι αφορά στη μορφή της δίωξης με τον αντιτρομοκρατικό νόμο μαθητών και νέων στη Λάρισα. Επιβεβαιώνονται έτσι οι ανησυχίες πολλών έγκυρων νομικών πως αυτός ο νόμος μπορεί να στραφεί κατά συλλογικών δικαιωμάτων.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε απαρέγκλιτα τα συνταγματικά μας δικαιώματα που με την αστυνομική καταστολή βάναυσα καταπατώνται: το δικαίωμα της συνάθροισης, της διαμαρτυρίας, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου