Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 19 / 1 /2009

Αρ. Πρωτ. : 5211


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


To Δ.Σ. της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ στη συνεδρίασή του στις 14/01/09, σχετικά με την υπόθεση των 25 νέων που συνελήφθησαν στην Λάρισα, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις και έχουν παραπεμφθεί με τις διατάξεις του τρομονόμου, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες χωρίς μάλιστα αναστολή στην περίπτωση που καταδικαστούν, αποφάσισε, συμφωνώντας με τις θέσεις και την ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, τα παρακάτω :
Εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλουμε ως Ομοσπονδία στις αποφάσεις και τα έγγραφά μας, την νεοφιλελεύθερη πολιτική που διογκώνει τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που ξεπουλά τον Δημόσιο πλούτο της χώρας, που ιδιωτικοποιεί τον Δημόσιο τομέα ακόμα και στους πλέον ευαίσθητους κοινωνικά τομείς δηλ. Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, Δημόσιες υποδομές, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, φορτώνοντας σοβαρές συνέπειες κυρίως στους νέους που βιώνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Ιδιαίτερα στην παιδεία η πολιτική αυτή εκφράζεται με την διόγκωση της παραπαιδείας, με την επιχειρηθείσα συνταγματική μεταρρύθμιση σχετικά με το άρθρο 16, τον νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, τη νομιμοποίηση των Ιδιωτικών κολεγίων κλπ.
Όλα τα παραπάνω διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια ένα περιβάλλον που συσσώρευσε αγανάκτηση και οργή, που με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή, που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδήγησε τη νεολαία στους δρόμους για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Οι κινητοποιήσεις της νεολαίας σε όλη τη χώρα ήταν μαζικές και μαχητικές όσο και αν αυτό το χαρακτηριστικό επιχειρήθηκε από σημαντική μερίδα των ΜΜΕ να αποσιωποιηθεί.
Οι καταστροφές που έγιναν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για την επιλεκτική εφαρμογή του τρομονόμου και την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής του κράτους.
Δυστυχώς στην πόλη της Λάρισας προχώρησαν στην ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού νόμου» για τους 25 συλληφθέντες, προσπάθεια που βέβαια είχε σαν στόχο την
τρομοκράτηση ολόκληρης της κοινωνίας, αφού με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιείται κάθε μορφή πάλης ενώ νομιμοποιείται η καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων όπως η χρησιμοποίηση καμερών παρακολούθησης ακόμη και στους χώρους δουλειάς.
Αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας , των εργαζόμενων που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, στον εργασιακό μεσαίωνα ,στην φτώχεια, στην ανεργία, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην καταστροφή της ζωής μας.
Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και κοινωνικοί Φορείς πρέπει να αντιταχθούν στην προσπάθεια εφαρμογής του τρομονόμου απαιτώντας :

Να καταργηθεί ο τρομονόμος
Να αποφυλακιστούν οι συλληφθέντες
Να αποσυρθούν οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους συλληφθέντες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου