Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ».

Η εν ψυχρώ δολοφονία, του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν η σπίθα που άναψε την νεολαίστικη και κοινωνική εξέγερση, που εκδηλώνεται στους δρόμους όλης της χώρας.
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες έχει πολύ βαθύτερες αιτίες: τη συστηματική και όχι «μεμονωμένη» παραβατικότητα των εκπροσώπων του κράτους, του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, την ανεργία, την κερδοφόρα επιχείρηση της εκκλησίας, την καταστολή, την απελπισία που γεννά η φτώχεια, την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής και της εκπαίδευσης, την απουσία οραμάτων για την νεολαία. Και αν αναρωτηθούμε γιατί η αντίδραση ξεσπά με βίαιο τρόπο, βίαια είναι και τα αίτια που την προκαλούν.
Η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο το κύμα διαμαρτυρίας που απειλεί να την πνίξει, το αντιμετώπισε με δολοφονική καταστολή και με επιστράτευση όλων των φανερών και αφανών μηχανισμών ασφαλείας, με μαζική τρομοκρατία, με αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές.
Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν οι γνωστές εφεδρείες των τραστ της ενημέρωσης, για την δημιουργία ενός κλίματος καταστροφολογίας-καταστροφολαγνείας-προβοκατορολογίας.

Στην Λάρισα το όργιο τρομοκρατίας δεν έχει προηγούμενο.
Συνέλαβαν 25 Λαρισαίους από τους οποίους, οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές σχολείων της πόλης, οι υπόλοιποι φοιτητές, και νέοι μετανάστες της πόλης.
Κάποιους 16χρονους μεταξύ αυτών και μαθήτριες τους ξυλοκόπησαν άγρια, επιπλέον δεν ειδοποίησαν τους γονείς τους και με διάφορα προσχήματα εμπόδιζαν αυτούς και τους δικηγόρους τους να τους δουν. Και το βασικότερο τους παραπέμπουν όλους με το ίδιο κατηγορητήριο που δεν αποδόθηκε ούτε στην «17Ν» (για κακουργήματα), στηριγμένο στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.
Μερικές από τις εξωφρενικές κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι:
«συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….»
Επιπλέον αυτών οι κατηγορούμενοι, διέπραξαν ακόμη ένα έγκλημα «…απηύθυναν προς τους αστυνομικούς τις φράσεις «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη τους».

Αν τώρα σιωπήσουμε..
μαζί με τους 25 νέους που είναι τα παιδιά μας, οι συμμαθητές τους, οι συμφοιτητές τους, δικαζόμαστε και καταδικαζόμαστε και εμείς


Καταλαβαίνουμε πως αν σήμερα δεν εναντιωθούμε, αύριο θα είμαστε οι επόμενοι στόχοι, όταν θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα διεκδικούμε.

Γιαυτό:
  • Καταγγέλλουμε τις αθρόες συλλήψεις νέων και τις προσαγωγές.
  • Καταγγέλλουμε την ενεργοποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου (τρομο-νόμου)
  • Καταγγέλλουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη
Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να αποφυλακιστούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες
  • Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος
  • Συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία της ‘’Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας’’