Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Και οι μηχανικοί του Δημοσίου
εναντίον του τρομονόμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Το Δ.Σ. της Α’/βάθμιας Ένωσής μας εκφράζει την αντίθεσή του στην εφαρμογή του τρομονόμου στους 25 νέους της Λάρισας που συνελήφθησαν στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, και που στην πλειοψηφία τους ήταν ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες.
Εδώ και αρκετά χρόνια στα συνέδριά μας και στις αποφάσεις μας καταγγέλλουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, της διόγκωσης των σκανδάλων και της διαφθοράς, του ξεπουλήματος του δημόσιας περιουσίας και της συνεχούς ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα στην υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια και στις δημόσιες υποδομές. Την πολιτική της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αντιασφαλιστικών νόμων και των διακρίσεων σε βάρος των νέων ασφαλισμένων με συνέπεια κυρίως οι νέοι να βιώνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Την πολιτική του φορτώματος της οικονομικής κρίσης στο λαό που οδηγεί όλο και περισσότερα στρώματα στη φτώχεια και την ανέχεια.
Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν τα τελευταία χρόνια ένα περιβάλλον που συσσώρευσε αγανάκτηση και οργή, και με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή, που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδήγησαν τη νεολαία στους δρόμους για τη διεκδίκηση του δικαιώματος της ζωής με αξιοπρέπεια.
Οι κινητοποιήσεις της νεολαίας σε όλη τη χώρα ήταν μαζικές και μαχητικές όσο και αν αυτό το χαρακτηριστικό επιχειρήθηκε από σημαντική μερίδα των ΜΜΕ να αποσιωπηθεί καλλιεργώντας την καταστροφολαγνεία.
Οι καταστροφές που έγιναν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για την εφαρμογή του τρομονόμου και την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής του κράτους.
Δυστυχώς στην πόλη μας προχώρησαν ενεργοποιώντας τον «αντιτρομοκρατικό νόμο» για τους 25 συλληφθέντες.
Πρέπει να γίνει καθαρό ότι η ενεργοποίηση του τρομονόμου σήμερα μέσω αυτών των παιδιών, αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης ολόκληρης της κοινωνίας, μια που με αυτόν ποινικοποιείται κάθε μορφή πάλης ενώ νομιμοποιείται η καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων όπως η χρησιμοποίηση καμερών παρακολούθησης ακόμη και στους χώρους δουλειάς.
Αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας, των εργαζόμενων που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα, στον εργασιακό μεσαίωνα, στη φτώχεια, την ανεργία, στην καταστροφή του περιβάλλοντος στην καταστροφή της ζωής μας.
Κάθε φορέας, συνδικαλιστική οργάνωση και συλλογικότητα πρέπει να αντιταχθεί σ’ αυτή την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής του τρομονόμου.

Να καταργηθεί ο τρομονόμος.

Να αποφυλακιστούν οι συλληφθέντες.

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου