Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΜΕΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Εκατοντάδες προσαγωγές, 273 συλλήψεις και παραπομπές σε δίκη και 67 προφυλακισμένοι σε όλη την Ελλάδα, είναι ο απολογισμός της κρατικής βίας, με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη. Ο αριθμός των συλληφθέντων περιλαμβάνει δεκάδες μαθητές που συνελήφθησαν και με συνοπτικές διαδικασίες παραπέμφθηκαν να δικαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον, μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» του μαζικού κινήματος, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς, κατηγορούνται για κακουργήματα (ιδιαίτερα παιδιά μεταναστών). Περισσότεροι από εκατό μετανάστες συνελήφθησαν, 70 καταδικάσθηκαν και περιμένουν απέλαση, 30 δε από αυτούς είναι ήδη προφυλακισμένοι. Από τις δεκάδες των ενηλίκων που συνελήφθησαν, λίγοι απέφυγαν τις κακουργηματικές κατηγορίες και την προφυλάκιση. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι, ελαστικά εργαζόμενοι, ημιαπασχολούμενοι, άνεργοι και βέβαια φτωχοί. Όλοι, διώκονται με μοναδικό στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τους συνέλαβαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες υπεράσπισης και η απουσία αντικειμενικών στοιχείων, δεν υπήρξαν αρκετά για να πείσουν την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» να τους αφήσει τουλάχιστον ελεύθερους. Στη Λάρισα, 17 μαθητές διώχθηκαν ποινικά ως τρομοκράτες με εφαρμογή του τρομονόμου και 4 ενήλικες (18-22 ετών) προφυλακίστηκαν…
Στην εξέγερση του Δεκέμβρη, συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι της επισφαλούς εργασίας, άνεργοι, εργαζόμενοι και μετανάστες. Συμμετείχαν με έναν τρόπο όλες οι γενιές - και όχι η μία γενιά - των 700 ευρώ και των νέων εργασιακών σχέσεων. Οι οποίοι εξέφρασαν συνολική αντίθεση με όλο το πολιτικό σύστημα και τα σύμβολα της εξουσίας του και όχι ενσωμάτωση σε υπαρκτά τμήματά του ή «εναλλακτικές λύσεις» εντός του, απαίτησαν επιθετικά την ανατροπή της κυβέρνησης -και όχι απλά την παραίτηση κάποιων «υπευθύνων»- και κλυδώνισαν επικίνδυνα το καθεστώς. Απέναντι στην κρατική εξουσία αντέταξαν τις ανοιχτές Συνελεύσεις βάσης, που η αμεσοδημοκρατική λειτουργία τους αποτέλεσε βήμα χειραφέτησης και απελευθέρωσης, τα μεγαλειώδη μαζικά συλλαλητήρια και τις συλλογικές αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες παρέμβασης. Ανέδειξαν τη σύνδεση της κρατικής με την εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργησης των πολιτικών ελευθεριών με την κατάργηση των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Αμφισβήτησαν μαζικά, με συγκρουσιακά μαχητικά χαρακτηριστικά στη δράση, τη σύγχρονη «δημοκρατική ομαλότητα» της εμπορευματοποίησης, της ποινικοποίησης και του ελέγχου κάθε κοινωνικής ανάγκης και δικαιώματος. Για όλους τους παραπάνω λόγους διώκονται οι 273 συλληφθέντες και οι 67 προφυλακισμένοι. Η τιμωρία των οποίων αποτελεί παράλληλα και ένα μήνυμα τρομοκράτησης για όλη την κοινωνία και για όποιον αντιστέκεται.
Η πολιτική αυτή των κρατούντων αποθρασύνει τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την ασυδοσία που ολοένα και πιο βάρβαρα εκδηλώνεται στους χώρους εργασίας, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ενσήμων, εντατικοποίηση, βίαιη όξυνση της εκμετάλλευσης. Η απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι της συνδικαλίστριας Κ. Κούνεβα, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη προσπάθεια αποσιώπησης και συκοφάντησης της ίδιας από τα «αρμόδια όργανα της πολιτείας», αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλληλοδιαπλοκής κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Δεκάδες οι περιπτώσεις κρατικής καταστολής, αυθαιρεσίας και βίας σε όλη τη χώρα. Με πρόσφατη τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών από τα ΜΑΤ και την απαγόρευση διαδήλωσής τους στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Δεκέμβρης δεν επιτέθηκε απλά και μόνο σε όλα τα σύμβολα της αστικής εξουσίας, αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια, κτίρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας: Απονομιμοποίησε τη κυβέρνηση της δεξιάς και δημιούργησε κρίση στο πολιτικό σύστημα εξουσίας που μαζί με τις ραγδαίες επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δημιουργεί τις συνθήκες που κάθε επόμενη αστική κυβέρνηση θα χρειάζεται σφαίρες, δακρυγόνα, βιτριόλι, μπράβους μέχρι και χειροβομβίδες (επίθεση στο στέκι μεταναστών χθες βράδυ) για να αντιμετωπίσει την οργή των μαζών. Δεν ήταν τυχαίος Ο Δεκέμβρης. Τα κκινήαμτα και οι νικηφόροι κοινωνικοί αγώνες της προηγούμενης περιόδου, στα οποία η αντικαπιταλιστική αριστερά έπαιξε σημαντικό ρόλο, ήταν προπομπός του Δεκέμβρη. Είναι δεδομένο ότι το σύστημα, στην προσπάθειά του να βαθύνει ολοένα και περισσότερο την εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων και της νεολαίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη οικονομική κρίση, θα εντείνει το νέο γύρο εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα και την κρατική καταστολή. Εισάγοντας το ενδεχόμενο ανοιχτής παρανομίας κάθε κοινωνικοπολιτικής δράσης, τη στιγμή που εκείνοι που καλύπτονται κάτω από τον προστατευτικό μανδύα του κράτους, της εξουσίας και του χρήματος και καθημερινά ληστεύουν νόμιμα τον κοινωνικό πλούτο και λυμαίνονται τη ζωή όλων μας, δηλαδή οι διαρκείς εγκληματίες της κοινωνίας, θα παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι.
Η απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων της εξέγερσης και για την οριστική παύση της ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες, είναι κεντρικό διακύβευμα και υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας και ως τέτοιο πρέπει να αναδειχθεί και να διεκδικηθεί από κάθε σωματείο, σύλλογο και ένωση. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά εργατικά και φοιτητικά σχήματα, επιτροπές, κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιών και τοπικών κοινωνιών, καθώς και κάθε αγωνιστής.
* Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων-Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της εξέγερσης
* Διάλυση των ΜΑΤ και όλων των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων
* Κατάργηση όλων των τρομονόμων
* Απαγόρευση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων
* Απαγόρευση της παρουσίας της αστυνομίας στις διαδηλώσεις και σε κάθε χώρο αγωνιστικής κινητοποίησης
* Αλληλεγγύη και στήριξη στους αγωνιστές της εξέγερσης
* Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου