Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Σάββατο 14/2. Διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες
Η Νεολαία Συνασπισμού συμμετέχει στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης, που διοργανώνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Θεωρούμε προκλητική και εκδικητική τη δίωξη εκατοντάδων νέων που πήραν μέρος στην εξέγερση της γενιάς μας, μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ακόμα περισσότερο, θεωρούμε εξοργιστική την προφυλάκιση δεκάδων από αυτούς και αδιανόητη την παραπομπή 18 με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Σε μια περίοδο που η βία από τη μεριά των δυνάμεων καταστολής εντείνεται (συνεχιζόμενη ασυδοσία των ειδικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, ρίψεις απαγορευμένων καρκινογόνων χημικών και επικίνδυνων βομβίδων, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις περαστικών, δικηγόρων και δημοσιογράφων, εξοπλισμός της Αστυνομίας με όπλα Taser), που ένα στα 10 σχολεία τίθεται στο στόχαστρο της Ασφάλειας (βλ. στοιχεία ΟΛΜΕ), που οι αγροτικές κινητοποιήσεις αντιμετωπίζουν με καταστολή και χημικά, που το άσυλο απειλείται ευθέως, που η ελεύθερη αντι-πληροφόρηση διώκεται και που μια απεργία της ΑΔΕΔΥ τίθεται εκτός νόμου, τι άλλο από πρόκληση και εκδικητικότητα συνιστούν οι αυθαίρετες συλλήψεις, οι σωρηδόν απαγγελίες κατηγοριών και η δίωξη νεαρών διαδηλωτών ως …τρομοκρατών;
Οι νέες και οι νέοι, οι εργαζόμενοι, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να συνεχίσει να τρομοκρατεί την κοινωνία. Πριν από δύο μήνες, μία σφαίρα ειδικού φρουρού στέρησε τη ζωή ενός παιδιού. Το καθόλου μεμονωμένο αυτό περιστατικό πυροδότησε μια πρωτόγνωρη εξέγερση που απαίτησε, μεταξύ άλλων, τη διάλυση των στρατιωτικών σωμάτων της Αστυνομίας, την απαγόρευση της χρήσης χημικών, την κατάργηση του τρομονόμου και την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της εξέγερσης. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε βήμα πίσω.
Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου