Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

ΕΚΛ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ομαδικό «όχι» στον τρομονόμο και υπέρ των συλληφθέντων
* Τι αναφέρουν τα ψηφίσματα που επιδόθηκαν στις δικαστικές αρχές
Συνεχίζονται και εντείνονται οι πρωτοβουλίες φορέων της Λάρισας για την έκφραση συμπαράστασης στους συλληφθέντες των επεισοδίων του Δεκεμβρίου στη Λάρισα και κυρίως κατά την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία στελεχών του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων εργατικών σωματείων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΛ, κ. Δημ. Τσιόγκα, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Παναγιώτη Ψάνη, στον οποίο και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με το οποίο υπογράφουν 36 συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής.
Όπως τόνισε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΛ, κ. Δημ. Τσιόγκας, το Εργατικό Κέντρο ανέκαθεν έθετε το ζήτημα της εφαρμογής τού τρομονόμου, ενώ στο ψήφισμα σημειώνονται τα εξής:
«Υπάρχει ανάγκη οι μαζικές - λαϊκές οργανώσεις, τα εργατικά συνδικάτα, οι ενώσεις γονέων, το κίνημα της νεολαίας, των φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, των αγροτών, οι επιστημονικές ενώσεις, οι προοδευτικοί διανοούμενοι να αγωνιστούν ώστε:
* Να απαιτήσουμε να καταργηθεί όλο το αντιδημοκρατικό πλέγμα που υιοθετήθηκε με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή και με άλλες δικαιολογίες. Ιδίως:
* Να καταργηθεί ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, το ευρωπαϊκό ένταλμα απόδειξης.
* Να μην γίνει καμία δίκη με τον Ευρωτρομονόμο, των συλληφθέντων στα επεισόδια της Λάρισας 8/9-12-2008, ούτε και στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
* Να μην ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η νέα απόφαση πλαίσιο της Ε.Ε. που ποινικοποιεί τη σκέψη με το επιχείρημα της δίωξης της υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικού αδικήματος.
* Να καταργηθούν οι νόμοι που κυρώνουν αντιδημοκρατικές διεθνείς συμφωνίες, όπως είναι η Σένγκεν, Ευρωπόλ, FRONTEX (Φρόντεξ), η Eurojust (Γιουροτζάστ), οι κοινές ομάδες έρευνας, η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή σε ποινικές υποθέσεις.
* Να μην ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία της Ε.Ε. για την παρακολούθηση των τηλεφώνων και λοιπών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
* Να μην επικυρωθεί η Συνθήκη του Prum (Προύμ)-συνέχεια της Συνθήκης Σένγκεν.
* Να καταργηθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το οποίο επιτρέπεται ουσιαστικά από την ισχύουσα νομοθεσία, να αποσυρθεί η χώρα μας από τις σχετικές συμφωνίες και μηχανισμούς φακελώματος της Ε.Ε.
* Να απαγορευτεί η χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές.
* Να καταργηθεί ο Ν. 3169/2003 περί οπλοχρησίας των Αστυνομικών ο οποίος παρέχει ευκαιρίες για καταχρηστική άσκηση των σχετικών δυνατοτήτων.
* Να σταματήσει η προσπάθεια ενεργοποίησης ανέργων διατάξεων του Ν/Δ 791/1971 μέσω της εγκυκλίου της 29/12/2006 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
* Να τερματιστεί η ασφυκτική αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις, η αστυνομία να βρίσκεται σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.
* Να σταματήσει η πρακτική παρακολούθηση των συγκεντρώσεων και της «διείσδυσης» μυστικών αστυνομικών καθώς και η πρακτική των προληπτικών προσαγωγών και των εκφοβιστικών ελέγχων.
* Να μην εκδοθεί το σχέδιο Π.Δ. που προβλέπει τις χρωμόσφαιρες, τα κινητά φράγματα, κ.λπ.
* Να καταργηθεί η τροπολογία για τη χρήση αστυνομικών σκύλων στις διαδηλώσεις και στην αστυνόμευση.
* Να αποκαθηλωθεί το σύστημα καμερών C- 4 i (Σι-Φορ-Άι).
* Να καταργηθούν οι μηχανισμοί και θεσμοί αστυνόμευσης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ΟΤΑ (Δημοτική Αστυνομία, συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας, αστυνομικός γειτονιάς κ.λπ.).
* Να μην εμπλακούν με κανένα τρόπο και πρόσχημα οι ένοπλες δυνάμεις σε ζητήματα τήρησης της εσωτερικής δημόσιας τάξης.
* Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ν. 2811/2000) που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες. Απόλυτη απαγόρευση χρήσης καμερών και λοιπών μηχανισμών αστυνόμευσης στα σχολεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
* Υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάργηση του σχετικού αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου.
* Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους εργασιακούς χώρους.
* Να απαγορευθεί ρητά η παρακολούθηση και αστυνόμευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης και ελέγχου των ίδιων ή των επικοινωνιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου