Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
Όλοι στην πορεία
Σάββατο 14 Φλεβάρη, ώρα 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Εκατοντάδες προσαγωγές, 273 συλλήψεις και παραπομπές σε δίκη και 67 προφυλακισμένοι σε όλη την Ελλάδα, είναι ο απολογισμός της κρατικής βίας, με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη. Ο αριθμός των συλληφθέντων περιλαμβάνει δεκάδες μαθητές που συνελήφθησαν και με συνοπτικές διαδικασίες παραπέμφθηκαν να δικαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον, μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» του μαζικού κινήματος, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς, κατηγορούνται για κακουργήματα (ιδιαίτερα παιδιά μεταναστών). Περισσότεροι από εκατό μετανάστες συνελήφθησαν, 70 καταδικάσθηκαν και περιμένουν απέλαση, 30 δε από αυτούς είναι ήδη προφυλακισμένοι. Από τις δεκάδες των ενηλίκων που συνελήφθησαν, λίγοι απέφυγαν τις κακουργηματικές κατηγορίες και την προφυλάκιση. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι, ελαστικά εργαζόμενοι, ημιαπασχολούμενοι, άνεργοι και βέβαια φτωχοί. Όλοι, διώκονται με μοναδικό στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τους συνέλαβαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες υπεράσπισης και η απουσία αντικειμενικών στοιχείων, δεν υπήρξαν αρκετά για να πείσουν την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» να τους αφήσει τουλάχιστον ελεύθερους. Στη Λάρισα, 17 μαθητές διώχθηκαν ποινικά ως τρομοκράτες με εφαρμογή του τρομονόμου και 4 ενήλικες (18-22 ετών) προφυλακίστηκαν…
Στην εξέγερση του Δεκέμβρη, συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι της επισφαλούς εργασίας, άνεργοι, εργαζόμενοι και μετανάστες. Συμμετείχαν με έναν τρόπο όλες οι γενιές - και όχι η μία γενιά - των 700 ευρώ και των νέων εργασιακών σχέσεων. Οι οποίοι εξέφρασαν συνολική αντίθεση με όλο το πολιτικό σύστημα και τα σύμβολα της εξουσίας του και όχι ενσωμάτωση σε υπαρκτά τμήματά του ή «εναλλακτικές λύσεις» εντός του, απαίτησαν επιθετικά την ανατροπή της κυβέρνησης -και όχι απλά την παραίτηση κάποιων «υπευθύνων»- και κλυδώνισαν επικίνδυνα το καθεστώς. Απέναντι στην κρατική εξουσία αντέταξαν τις ανοιχτές Συνελεύσεις βάσης, που η αμεσοδημοκρατική λειτουργία τους αποτέλεσε βήμα χειραφέτησης και απελευθέρωσης, τα μεγαλειώδη μαζικά συλλαλητήρια και τις συλλογικές αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες παρέμβασης. Ανέδειξαν τη σύνδεση της κρατικής με την εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργησης των πολιτικών ελευθεριών με την κατάργηση των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Αμφισβήτησαν μαζικά, με συγκρουσιακά μαχητικά χαρακτηριστικά στη δράση, τη σύγχρονη «δημοκρατική ομαλότητα» της εμπορευματοποίησης, της ποινικοποίησης και του ελέγχου κάθε κοινωνικής ανάγκης και δικαιώματος. Για όλους τους παραπάνω λόγους διώκονται οι 273 συλληφθέντες και οι 67 προφυλακισμένοι. Η τιμωρία των οποίων αποτελεί παράλληλα και ένα μήνυμα τρομοκράτησης για όλη την κοινωνία και για όποιον αντιστέκεται.
Μπροστά στους προφανείς κινδύνους, όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις και οι κρατικοί μηχανισμοί συνασπίστηκαν για την καταστολή της πρώτης, μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εξέγερσης στην Ευρώπη και τη ματαίωση κάθε πιθανότητας συνέχισης και εξέλιξής της. Στο πλευρό τους η διεθνής αντίδραση και τα κράτη της Ε.Ε., που φοβούνται ντόμινο μεγάλων εξεγέρσεων λόγω των οδυνηρών συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεδρίασε ειδικά και δήλωσε τη στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση – δηλώνοντας επί της ουσίας την πρόθεση για παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί. Κράτος, Κυβέρνηση, αστυνομία και «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» αγνόησαν και υπέταξαν ακόμη και τη σύγχρονη αστική νομιμότητα, στη σκοπιμότητα της εξουδετέρωσης της απειλής των εξεγερμένων– στον πόλεμο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τη Ν.Δ. αποτελεσματικότητα, δίνοντας την αναγκαία πολιτική του στήριξη στην απελευθέρωση μιας πρωτοφανούς καταστολής, με αστυνομικές επιθέσεις για τη διάλυση των διαδηλώσεων, τεράστιο όγκο χημικών και βέβαια αθρόες συλλήψεις και προφυλακίσεις. Η καθεστωτική αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στο γνωστό νομιμόφρονα ρόλο της. Το ΚΚΕ αντιμετώπισε εχθρικά την κοινωνική εξέγερση από την πρώτη στιγμή. Ενίσχυσε την κυβερνητική γραμμή περί «κουκουλοφόρων» και «σκοτεινών κέντρων», συκοφαντώντας τους πρωταγωνιστές της –στην ουσία μαθητές, φοιτητές, επισφαλείς εργαζόμενους, μετανάστες- δίνοντας με τη σειρά του το αναγκαίο άλλοθι στην κυβέρνηση για τη βίαιη καταστολή της και με αυτόν τον τρόπο ταυτίστηκε με την καμπάνια μίσους των επιστρατευμένων από το κράτος ΜΜΕ και του ΛΑΟΣ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το διαμεσολαβητικό ρόλο της αφυδάτωσης της εξέγερσης, ζητώντας εκλογές και «εκδημοκρατισμό» της αστυνομίας, για την γρήγορη επιστροφή σε μια αναδομημένη μεταπολιτευτική «δημοκρατική ομαλότητα» και μεσούσης της βίαιης καταστολής της εξέγερσης από τα ΜΑΤ επέλεξε να συναντηθεί(!) με την ΠΟΑΣΥ (Ομοσπονδία αστυνομικών). Ο δε υποταγμένος γραφειοκρατικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποτρέψει σημαντικά τμήματα εργαζομένων από τη μαζική δράση.
Πολύ πριν από το Δεκέμβρη, οι εναλλασσόμενες στην εξουσία ελληνικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), αναβαθμίζουν την κατασταλτική πολιτική, προκειμένου να εντείνουν την εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων και ποινικοποιούν τους κοινωνικούς, εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και αντιστάσεις, καθώς και κάθε έκφραση κοινωνικής αγανάκτησης, λαϊκού ξεσηκωμού ή ανατρεπτικής κοινωνικής και πολιτικής συλλογικής δράσης. Το σύγχρονο ελληνικό κράτος, στοχοπροσηλωμένο στην καπιταλιστική ανάπτυξη, εγγυάται την ανεξέλεγκτη δράση του κεφαλαίου, φροντίζοντας για την κερδοφορία των επιχειρήσεων και τραπεζών, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων. Αναδιαρθρώνει τις υπηρεσίες, και θωρακίζει τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του, εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνική ανάγκη ή κοινωφελή υπηρεσία, καταργώντας δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία και ποινικοποιώντας κάθε κοινωνικοπολιτικό δικαίωμα που αμφισβητεί την κυριαρχία της κρατικής εξουσίας και της αγοράς. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εντάσσει στο «έγκλημα» τους κοινωνικοπολιτικούς και εργατικούς αγώνες και διαμορφώνει όρους φυλακής για ολόκληρη την κοινωνία. Ο τρομονόμος που εφαρμόσθηκε στη Λάρισα ποινικοποίησε το πολιτικό φρόνημα και εισήγαγε πιλοτικά στην κοινωνική πραγματικότητα το ενδεχόμενο ευρείας παρανομίας της κοινωνικοπολιτικής δράσης, αποστέλλοντας άμεσο, απειλητικό μήνυμα σε όλη τη χώρα. Ενώ πιο ξεκάθαρος ο τρομονόμος της Ε.Ε., χαρακτηρίζει τρομοκράτη όποιον «επιχειρεί τη σοβαρή μετατροπή των πολιτικών, κοινωνικών ή οικονομικών δομών της χώρας». Στο ίδιο πλαίσιο ενταγμένη και η «Δικαιοσύνη» που κηρύσσει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και διώκει μαθητές, φοιτητές, μετανάστες και εργαζόμενους που συλλογικά αρνούνται να γίνουν «μονάδες παραγωγής κέρδους» και πειθήνιοι υπήκοοι για την πολιτική εξουσία και το κεφάλαιο.
Η πολιτική αυτή των κρατούντων αποθρασύνει τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την ασυδοσία που ολοένα και πιο βάρβαρα εκδηλώνεται στους χώρους εργασίας, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ενσήμων, εντατικοποίηση, βίαιη όξυνση της εκμετάλλευσης. Η απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι της συνδικαλίστριας Κ. Κούνεβα, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη προσπάθεια αποσιώπησης και συκοφάντησης της ίδιας από τα «αρμόδια όργανα της πολιτείας», αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλληλοδιαπλοκής κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Όπως και η διεκδίκηση των κατοίκων της Κυψέλης για διατήρηση του τελευταίου αλσυλλίου της περιοχής, που συνάντησε την άγρια καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να «απελευθερωθεί» ο χώρος από τα δέντρα για να χτιστεί ακόμη ένα πάρκιγκ. Κατά τη διαμαρτυρία τους στο Δημαρχείο της Αθήνας, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά, δύο εκ των οποίων, από βομβίδες κρότου – λάμψης που αστυνομικοί των ΜΑΤ εκτόξευσαν στο θώρακα του ενός, σχεδόν εξ επαφής, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και στα πόδια του άλλου που είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του. Δεκάδες οι περιπτώσεις κρατικής καταστολής, αυθαιρεσίας και βίας σε όλη τη χώρα. Με πρόσφατη τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών από τα ΜΑΤ και την απαγόρευση διαδήλωσής τους στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι δεδομένο ότι το σύστημα, στην προσπάθειά του να βαθύνει ολοένα και περισσότερο την εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων και της νεολαίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη οικονομική κρίση, θα εντείνει το νέο γύρο εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα και την κρατική καταστολή. Εισάγοντας το ενδεχόμενο ανοιχτής παρανομίας κάθε κοινωνικοπολιτικής δράσης, τη στιγμή που εκείνοι που καλύπτονται κάτω από τον προστατευτικό μανδύα του κράτους, της εξουσίας και του χρήματος και καθημερινά ληστεύουν νόμιμα τον κοινωνικό πλούτο και λυμαίνονται τη ζωή όλων μας, δηλαδή οι διαρκείς εγκληματίες της κοινωνίας, θα παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι.
Σ’ αυτό το ασφυκτικό αντικοινωνικό και αντεργατικό πολιτικό πλαίσιο, η απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων και την απόσυρση των κατηγοριών από τους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη συνδέεται άρρηκτα με την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών. Συνδέεται άρρηκτα με τις μαζικές, μαχητικές μορφές πάλης της εξέγερσης και τις επερχόμενες κοινωνικές και εργατικές εστίες αγώνων και αντιστάσεων σε παιδεία, υγεία και εργασιακούς χώρους. Συγκρούεται με όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις του καθεστώτος και δεν χωράει σε λογικές διαχείρισης που έχουν αποδέκτη το κράτος και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Με μάχες στους δρόμους της άμεσης συλλογικής αντίστασης και δράσης, που θα δημιουργούν ρήξεις και ανατροπές και θα προβάλλουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζόμενων και μεταναστών. Για το κοινωνικό στερέωμα και την περαιτέρω ανάπτυξη των ανατρεπτικών κοινωνικών, νεολαιίστικων και εργατικών αγώνων, που θα απειλήσουν μαζικά την κρατική εξουσία και την κυριαρχία του κεφαλαίου με νέους κλυδωνισμούς, στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης. Το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στην αστική νομιμότητα, τη «δημοκρατική ομαλότητα», την «κοινωνική ειρήνη» και σε όλους τους πολιτικούς εκφραστές του καθεστώτος.
Η απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων της εξέγερσης και για την οριστική παύση της ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες, είναι κεντρικό διακύβευμα και υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας και ως τέτοιο πρέπει να αναδειχθεί και να διεκδικηθεί από κάθε σωματείο, σύλλογο και ένωση. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά εργατικά και φοιτητικά σχήματα, επιτροπές, κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιών και τοπικών κοινωνιών, καθώς και κάθε αγωνιστής.
* Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων-Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της εξέγερσης
* Διάλυση των ΜΑΤ και όλων των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων
* Κατάργηση όλων των τρομονόμων
* Απαγόρευση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων
* Απαγόρευση της παρουσίας της αστυνομίας στις διαδηλώσεις και σε κάθε χώρο αγωνιστικής κινητοποίησης
* Αλληλεγγύη και στήριξη στους αγωνιστές της εξέγερσης
* Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Φλεβάρης 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Mετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη η καταστολή και ο αυταρχισμός εντείνονται στο όνομα του Νόμου και της Τάξης: 273 συλλήψεις, χιλιάδες παράνομες προσαγωγές, ακόμα και έρευνες σε σπίτια χωρίς εντάλματα (εν είδει διαρρήξεων). Από τους συλληφθέντες, 67 προφυλακίστηκαν παρότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου. Ο τρομονόμος εφαρμόστηκε ενάντια σε ανήλικους μαθητές στη Λάρισα. Η εισαγγελία έδωσε το πράσινο φως για εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Ταυτόχρονα προετοιμάστηκαν τα νεα μέτρα καταπολέμησης των αντιστάσεων: προεδρικό διάταγμα για χρήση σκύλων στις διαδηλώσεις, παραγγελίες νέων φορτίων χημικών από το Ισραήλ (εν μέσω του πολέμου της Γάζας), προμήθεια εκτοξευτών νερού και όπλων ηλεκτρικής εκκένωσης (Tazer), διαγωνισμός του στρατού για την προμήθεια ασπιδων, γκλομπ και άλλων μέσων καταστολής του εσωτερικού εχθρού.
Ο Νόμος και η Τάξη τους δεν είναι παρά Παρανομία και Τρόμος για να ενταθεί η εκμετάλλευση και να αποφευχθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις.
Η πολιτική της καταστολής συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική της αναίρεσης των κοινωνικών κατακτήσεων. Σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες ο νεοφιλελευθερισμός συνδυάστηκε με την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, εμφανιζόμενος ως «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Η Ε.Ε. στάθηκε επάξια δίπλα στις ΗΠΑ με τον Ευρωτρομονόμο, το Ευρωπαϊκό ενταλμα σύλληψης, το Ευρωφακέλλωμα με τη Συνθήκη Σένγκεν και το σύστημα Γαλιλαίος.
Μπροστά στην κρίση και υπό τον φόβο νεων κοινωνικών εκρήξεων η καταστολή εντείνεται ακόμα περισσότερο και επεκτείνεται στο σύνολο των κοινωνικών αντιστάσεων: επιστράτευση των ΜΑΤ για την κοπή δένδρων στο όνομα της εκμετάλλευσης των ελεύθερων χώρων, δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στο δημοτικό συμβούλιο, απαγόρευση της διαδήλωσης των αγροτών της Κρήτης, προσαγωγή και ξυλοδαρμός δικηγόρων που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των διαδηλωτών. Οι απεργίες που κηρύσσονται ακόμα και από την ΑΔΕΔΥ α ανώτερα όργανα του γραφειοκρατικοποιημένου συνδικαλιστικού κινήματος κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές, οι συνδικαλιστικές των ΔΕΚΟ καλούνται να απολογηθούν για κακουργήματα και η ασφάλεια στέλνει χαφιέδες να παρακολουθούν συνδικαλιστικές συσκέψεις. Ταυτόχρονα, υπό την ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας και της κυβέρνησης, αναπτύσσονται μαφιόζικοι μηχανισμοί για την προστασία εργοδοτικών συμφερόντων (Κούνεβα, Βοτανικός, Γκιώνα) και εντείνεται η δράση των φασιστικών συμμοριών κατά μεταναστών και διαδηλωτών (Νίκαια, Αγιος Παντελεήμονας, Πάτρα, Πάρκο Κύπρου). Ιδίως οι μετανάστες έχουν τεθεί στο στόχαστρο της ΕΕ και της κυβέρνησης προκειμένου να παραμείνουν το πιο αδύναμο και εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης (δολοφονίες μεταναστών στην Πέτρου Ράλλη αλλά και στα σύνορα, Σύμφωνο Μετανάστευσης Σαρκοζί-Παυλόπουλου, Οδηγία για την απέλαση, απαγωγές Πακιστανών, πτήσεις CIA, βασανιστήρια στα ΑΤ Ομόνοιας και Αγ.Παντελεήμονα, επιχειρήσεις σκούπα με δημόσιους εξευτελισμούς).
Αυτή την πολιτική θεωρούν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του ως απάντηση στην κρίση: να επιβάλουν δια της βίας τα οικονομικά βάρη στα λαϊκά στρώματα. Κάθε μαχητικός αγώνας θα τίθεται υπό καθεστώς ημιπαρανομίας. Και μπροστά σε τέτοιους αγώνες οι δυνάμεις του αστισμού τάσσονται υπέρ των αντιδημοκρατικών εκτροπών. Οι ακροδεξιοί της ΝΔ και το φασιστικό ΛΑΟΣ ζήτησαν απαγόρευση διαδηλώσεων και επιβολή ανοικτής δικτατορίας με εφαρμογή κατάστασης ανάγκης. Τα ΜΜΕ τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των νεων μέτρων καταστολής Οι διανοούμενοι που άλλοτε κατήγγειλαν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων, φοβήθηκαν τις λαϊκές διαμαρτυρίες και τάχθηκαν υπέρ της καταστολής ζητώντας πιο επιθετική στάση απέναντι στους διαδηλωτές, κατάργηση του ασύλου και επιβολή νεου ιδιώνυμου για τους κουκουλοφόρους. Το ΠΑΣΟΚ στήριξε αυτή την πολιτική φωνάζοντας από την πρώτη μέρα για αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας στην καταστολή της εξέγερσης. Αυτό ήταν άλλωστε που διαμόρφωσε το αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο με την ψήφιση του τρομονόμου, του νόμου για τη διευκόλυνση της χρήσης των όπλων, την υπογραφή της Συνθήκης Σένγκεν, τον πολλαπλασιασμό των ειδικών σωμάτων της αστυνομίας, την τοποθέτηση καμερών στους δρόμους.
Ο μόνος φραγμός απέναντι τους είναι η ίδια η πάλη των λαϊκών στρωμάτων. Ο δρόμος για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι ο ίδιος δρόμος για να μην πέσει η κρίση στην πλάτη των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών. Μαζικός λαϊκός αγώνας για να υπερασπίσουμε στην πράξη και να διευρύνουμε τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, για να σπάσουμε την τρομοκρατία στο δρόμο, στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το έδειξαν οι χιλιάδες μαθητές και νεολαίοι που ατρόμητοι αντιμετώπισαν τις δυνάμεις καταστολής σε όλη την Ελλάδα, το έδειξαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έσπασαν την απαγόρευση της πανεργατικής διαδήλωσης στις 10 Δεκέμβρη κόντρα στη συνεργασία της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση, το έδειξαν οι φοιτητές και οι αγωνιστές καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ που υπεράσπισαν το άσυλο κόντρα στις εισαγγελικές παραγγελίες.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη δείχνει το δρόμο. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και κάθε επίδοξο συνεχιστή της ίδιας πολιτικής. Για να βάλουμε τα θεμέλια μιας άλλης κοινωνίας όπου η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, οι ελευθερίες θα διευρυνθούν και τα δικαιώματα θα αποκτήσουν πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ – ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Xανιά: Δράσεις για τους συλληφθέντες και την καταστολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η πολιτική ηγεσία και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής επιχείρησαν να καταστείλουν την εξέγερση που ακολούθησε την εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από τη μια μεριά εξαπέλυσαν μια εκστρατεία συκοφάντησης μιλώντας για τυφλή βία και πλιάτσικα διαστρεβλώνοντας τον πολιτικό και στοχευόμενο χαρακτήρα του ξεσηκωμού και από την άλλη, ενεργοποίησαν στο μάξιμουμ τους μηχανισμούς κρατικής βίας διαλύοντας με επικίνδυνα για την υγεία χημικά ολόκληρες διαδηλώσεις (αυτά ακριβώς τα χημικά που απαγορεύονται στον πόλεμο αλλά επιτρέπονται στις πόλεις ενάντια στους διαδηλωτές...), ξυλοκοπώντας βάναυσα διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας και καταδικάζοντας εκατοντάδες, καθώς και προφυλακίζοντας δεκάδες με ισχνά ή και ανύπαρκτα στοιχεία.. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα 18 παιδιά παραπέμπονται (και μάλιστα 4 προφυλακίστηκαν) με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, με την απίστευτη δικαιολογία ότι συγκρότησαν τρομοκρατική οργάνωση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης! Είναι φανερό ότι όποιος ανήκει στα πιο φτωχά στρώματα ή έχει μεταναστευτική καταγωγή αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο τεκμήριο ενοχής.
Το κράτος έχει εκπαιδευτεί πάνω σε μας τους μετανάστες με εξευτελισμούς, ξυλοδαρμούς, περιστολή δικαιωμάτων, δολοφονίες. Πιστεύουμε βαθιά ότι έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι, μαθητές, άνεργοι έχουμε μόνο κοινούς στόχους και διεκδικήσεις.
Γι αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με όλων όσων απαιτούν:
- Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες της εξέγερσης του
Δεκέμβρη
- Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίων πολιτών
- Να σταματήσει η χρήση χημικών στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης(Ι.Κ.Α.)

Αυτό είναι μέρος του κατηγορητηρίου που βαραίνει τα 25 νεαρά παιδιά(οι περισσότεροι ανήλικοι ) στη λάρισα που συνελήφθησαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την εν ψυχρό δολοφονία του αλέξη από μπάτσο.

«Ενεργώντας από κοινού με άλλους συγκρότησες με άλλους δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα των τριών ατόμων…με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης και συμπραξης συγκρότησες με τους συγκρατούμενους ομάδα προσώπων (οργάνωσης η οποία λειτουργούσε ως σε οργανωμένη βάση , με κατανεμημένους ρόλους , με διαρκή λειτουργία προς τα έξω , που επεδίωκε τη διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικές με εκρηκτικές ύλες…εσύ όσο και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ομάδας, υποτάξατε την κατ ιδίαν βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσατε μια ενιαία μονάδα (μέλη της οποίας που συσκεπτόσασταν και συναποφασίζατε τις πράξεις σας…)την οποία δεν σχηματίσατε περιστασιακά για την διάπραξη των κατώθι αναφερόμενων παραβιάσεων σχετικές με εκρηκτικές ύλες, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα, και η υποδομή σας ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής , ώστε κατείχατε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως με τα οποία παρεμβαλόσασταν στους ασυρμάτους της αστυνομίας… με δυνατότητα της ομάδας σας να εναλάσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή , αφού και μετά την σύλληψη τόσο την δική σου όσο και των συγκατηγορουμένων σου αυτή συνέχιζε να δρα»
Αυτό είναι μέρος του κατηγορητηρίου που βαραίνει τα 25 νεαρά παιδιά(οι περισσότεροι ανήλικοι ) στη λάρισα που συνελήφθησαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την εν ψυχρό δολοφονία του αλέξη από μπάτσο.

Αυτός είναι ο περίφημος τρομονόμος .Μέτρα φασιστικά με ξεκάθαρο μήνυμα.

«μην διαδηλώνεις , μην αντιδράς , υπάκουσε , σκύψε το κεφάλι αλλιώς θα σαπίσεις στην φυλακή. » Κρατική τρομοκρατία των λίγων απέναντι στους πολλούς , απέναντι σε οποιονδήποτε αντιστέκεται. Αυτοί θα κλέβουν ,θα δολοφονούν, θα καταστρέφουν την φύση για υπερκέρδη χωρίς να προκύπτουν ευθύνες και ποινικές διώξεις ενώ εσύ αν τολμήσεις να τους πετάξεις μια πέτρα θα καταδικαστείς ως εχθρός της «δημοκρατίας τους».Αυτοί που διαπράτουν τα εγκλήματα είναι οι ίδιοι που το δίκαιο δικάζουν. Πρέπει να διαχωρίσουμε το δίκαιο με το νόμιμο γιατί πολλές φορές το δίκαιο είναι παράνομο και το νόμιμο άδικο. Να πούμε όχι στην νομιμοφροσύνη .Να γίνουμε όλοι για αυτούς «τρομοκράτες» .Να αυτοοργανωθούμε και να αποφασίζουμε εμείς για τις ζωές μας. Εγώ και εσύ να γίνουμε επιτέλους εμείς και να πολεμίσουμε ενάντια σε αυτούς που μας καταπίεζουν .

Οι ξυλοδαρμοί και οι εξευτελισμοί συμπολιτών μας από ασφαλίτες και ακροδεξιούς δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητοι .Να μην μας φοβήσουν αλλά να μας εξοργίσουν.Να πετάξουμε τους τρομονομους τους στα σκουπίδια……………………

Σίγουρα και εσύ που ακόμα δεν έχεις βγει στους δρόμους θα έχεις οργή μέσα σου. Δεν γίνεται να μην έχεις αφού αυτά που βιώνουμε εμείς τα βιώνεις και εσύ. Σίγουρα θα έχεις ονειρευτεί μια άλλη ζωή ,μια ζωή πιο όμορφη που δεν θα μπορεί να σου την κλέψει κανείς. Μια ζωή που θα μπορείς να αγαπάς , να ερωτεύεσαι να νοιώθεις μια διαφορετική ασφάλεια , μια ασφάλεια ζεστασιάς και όχι μια ασφάλεια στολοφορεμένη. Μια ζωή που θα έχεις χρόνο , χρόνο για αυτά και αυτούς που αγαπάς. Μην φοβηθεις πάρε μέρος σε αυτην την εξέγερση, σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο . Δείξε έμπρακτα την αλληλεγγύη σου σε αυτούς που τώρα βρίσκονται έγκλειστοι στα κελιά της «δημοκρατίας τους». Αύριο μπορεί να είσαι εσύ στην θέση τους η το παιδί σου , ο φίλος σου ή ο, η, συντροφός σου.

Να φωνάξουμε πως θέλουμε ζωή και όχι επιβίωση

Τριάντα δύο φορείς του Νομού Λάρισας συνυπογράφουν κείμενο κατάργησης του τρομονόμου και συντονίζουν τη δράση τους κατά της κρατικής καταστολής και το

Σε κείμενο που συνυπογράφουν οι τριάντα δύο φορείς γίνεται αναφορά στην επιχείρηση εφαρμογής του τρομονόμου από τη Λάρισα, με αφορμή τους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Δευτέρας και Τρίτης 8 και 9 Δεκέμβρη 2008 και επισημαίνεται η ανάγκη οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις, τα εργατικά συνδικάτα, οι ενώσεις γονέων, το κίνημα της νεολαίας, των φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, των αγροτών, οι επιστημονικές ενώσεις, οι προοδευτικοί διανοούμενοι να αγωνιστούν για την κατάργησή του. Υπογραμμίζεται πως στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο των εργαζομένων, της νεολαίας, των ΕΒΕ, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, απέναντι στην κρατική καταστολή και στην εργοδοτική τρομοκρατία, ένα κοινό μέτωπο που συνοδεύει την καθημερινή πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων.«Αυτό - τονίζεται - υπηρετείται με την υιοθέτηση ενός κοινού πλαισίου αιτημάτων σε όλη την κλίμακα του μαζικού κινήματος, ένα μέτωπο που σταθερά θα εναντιώνεται στην κρατική και εργοδοτική καταστολή, που θα συντονίζει τη δράση των μαζικών φορέων και θα εκδηλώνει την αλληλεγγύη του σε διωκόμενους εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση τους».
Ανάμεσα στους φορείς είναι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, οΔήμος Τυρνάβου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών, η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Λάρισας, η Ενωση Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), η Επιτροπή Ειρήνης, τοπαράρτημα του ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, τοΣωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών κ.ά.
Σχετικά με τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή οι φορείς τονίζουν ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής της καταστολής, του αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας. « Αυτή η εξέλιξη - υπογραμμίζουν - αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Φέρνει με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα τις βαριές συνέπειες του αυταρχικού κατήφορου που συνοδεύει τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Η πολιτική αυτή ακολουθήθηκε συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις και έχει σαν στόχο την ενίσχυση της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στον αγωνιζόμενο για τα δικαιώματά του λαό και τη νεολαία. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών διατάξεων και μηχανισμών με τους οποίους έχει εξοπλιστεί τα τελευταία χρόνια η αστυνομία και γενικότερα οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στο πλαίσιο της σκλήρυνσης της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος».
Και σημειώνουν: «Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται συνήθως με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Τις ρυθμίσεις αυτές τις έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει (σε εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ) οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει - εκμεταλλευόμενη και τις τυφλές καταστροφές (που προκάλεσαν εγκάθετοι των διαφόρων υπηρεσιών και ανεύθυνα στοιχεία) - να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρά αντιδημοκρατικά μέτρα. Θα επιχειρήσει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αντιδημοκρατικό νομοθετικό οπλοστάσιο. Στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας της κοινής γνώμης εντάσσεται και η φημολογία το προηγούμενο διάστημα για ενεργοποίηση του άρθρου 48 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στην επιβολή κατάστασης πολιορκίας, που σημαίνει στην πραγματικότητα αναστολή της ίδιας της δημοκρατίας. Ανάλογο πνεύμα είχε και η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. για εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στη γενική απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί η παρέμβαση της ΕΕ σε επίπεδο δηλώσεων της προεδρεύουσας Γαλλίας.
Η κυβέρνηση και οι αντιδραστικές δυνάμεις γνωρίζουν ότι οι λαϊκοί αγώνες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα ιδίως όταν η κυρίαρχη τάξη επιχειρήσει να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.
Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ετοιμάζει νέα πιο ισχυρά κατασταλτικά μέτρα.
Η κυβέρνηση αξιοποίησε μάλιστα τις εξελίξεις για να ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (Νόμο 2928/2001) του ΠΑΣΟΚ. Αντίστοιχα η ΝΔ με τον 3251/2004 ενσωμάτωσε την απόφαση της ΕΕ για την προσαρμογή του νομοθετικού οπλοστασίου με το οποίο διώκεται η αμφισβήτηση των "οικονομικών και πολιτικών δομών" του συστήματος».
Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν οι φορείς είναι:
• Να καταργηθεί ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, το ευρωπαϊκό ένταλμα απόδειξης.
• Να μη γίνει καμία δίκη με τον ευρωτρομονόμο των συλληφθέντων στα επεισόδια της Λάρισας 8/9-12-2008, ούτε και στο μέλλον.
• Να μην ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η νέα απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ που ποινικοποιεί τη σκέψη με το επιχείρημα της δίωξης της υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικού αδικήματος.
• Να καταργηθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα το οποίο επιτρέπεται ουσιαστικά από την ισχύουσα νομοθεσία, να αποσυρθεί η χώρα μας από τις σχετικές συμφωνίες και μηχανισμούς φακελώματος της ΕΕ.
• Να απαγορευτεί η χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές.
• Να καταργηθεί ο Ν. 3169/2003 περί οπλοχρησίας των αστυνομικών, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες για καταχρηστική άσκηση των σχετικών δυνατοτήτων.
• Να σταματήσει η προσπάθεια ενεργοποίησης άνεργων διατάξεων του Ν/Δ 791/1971 μέσω της εγκυκλίου της 29/12/2006 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
• Να τερματιστεί η ασφυκτική αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις, η αστυνομία να βρίσκεται σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.
• Να σταματήσει η πρακτική παρακολούθηση των συγκεντρώσεων και της «διείσδυσης» μυστικών αστυνομικών, καθώς και η πρακτική των προληπτικών προσαγωγών και των εκφοβιστικών ελέγχων.
• Να μην εκδοθεί το σχέδιο ΠΔ που προβλέπει τις χρωμόσφαιρες, τα κινητά φράγματα κλπ.
• Να καταργηθεί η τροπολογία για τη χρήση αστυνομικών σκύλων στις διαδηλώσεις και στην αστυνόμευση.
• Να αποκαθηλωθεί το σύστημα καμερών C-4i (Σι-Φορ-Αϊ).
• Να καταργηθούν οι μηχανισμοί και θεσμοί αστυνόμευσης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ΟΤΑ (Δημοτική Αστυνομία, συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας, αστυνομικός γειτονιάς κλπ.).
• Να μην εμπλακούν με κανέναν τρόπο και πρόσχημα οι Ενοπλες Δυνάμεις σε ζητήματα τήρησης της εσωτερικής δημόσιας τάξης.
• Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ν.2811/2000) που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες. Απόλυτη απαγόρευση χρήσης καμερών και λοιπών μηχανισμών αστυνόμευσης στα σχολεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
• Υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάργηση του σχετικού αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου.
• Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους εργασιακούς χώρους.
• Να απαγορευτεί ρητά η παρακολούθηση και αστυνόμευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης και ελέγχου των ίδιων ή των επικοινωνιών τους.0Δημοσιεύτηκε: 03 Ιαν 2009

ΕΚΛ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ομαδικό «όχι» στον τρομονόμο και υπέρ των συλληφθέντων
* Τι αναφέρουν τα ψηφίσματα που επιδόθηκαν στις δικαστικές αρχές
Συνεχίζονται και εντείνονται οι πρωτοβουλίες φορέων της Λάρισας για την έκφραση συμπαράστασης στους συλληφθέντες των επεισοδίων του Δεκεμβρίου στη Λάρισα και κυρίως κατά την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Χθες το μεσημέρι αντιπροσωπεία στελεχών του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων εργατικών σωματείων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΛ, κ. Δημ. Τσιόγκα, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Παναγιώτη Ψάνη, στον οποίο και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με το οποίο υπογράφουν 36 συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής.
Όπως τόνισε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΛ, κ. Δημ. Τσιόγκας, το Εργατικό Κέντρο ανέκαθεν έθετε το ζήτημα της εφαρμογής τού τρομονόμου, ενώ στο ψήφισμα σημειώνονται τα εξής:
«Υπάρχει ανάγκη οι μαζικές - λαϊκές οργανώσεις, τα εργατικά συνδικάτα, οι ενώσεις γονέων, το κίνημα της νεολαίας, των φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, των αγροτών, οι επιστημονικές ενώσεις, οι προοδευτικοί διανοούμενοι να αγωνιστούν ώστε:
* Να απαιτήσουμε να καταργηθεί όλο το αντιδημοκρατικό πλέγμα που υιοθετήθηκε με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή και με άλλες δικαιολογίες. Ιδίως:
* Να καταργηθεί ο τρομονόμος, ο ευρωτρομονόμος, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, το ευρωπαϊκό ένταλμα απόδειξης.
* Να μην γίνει καμία δίκη με τον Ευρωτρομονόμο, των συλληφθέντων στα επεισόδια της Λάρισας 8/9-12-2008, ούτε και στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
* Να μην ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η νέα απόφαση πλαίσιο της Ε.Ε. που ποινικοποιεί τη σκέψη με το επιχείρημα της δίωξης της υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικού αδικήματος.
* Να καταργηθούν οι νόμοι που κυρώνουν αντιδημοκρατικές διεθνείς συμφωνίες, όπως είναι η Σένγκεν, Ευρωπόλ, FRONTEX (Φρόντεξ), η Eurojust (Γιουροτζάστ), οι κοινές ομάδες έρευνας, η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή σε ποινικές υποθέσεις.
* Να μην ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία της Ε.Ε. για την παρακολούθηση των τηλεφώνων και λοιπών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
* Να μην επικυρωθεί η Συνθήκη του Prum (Προύμ)-συνέχεια της Συνθήκης Σένγκεν.
* Να καταργηθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το οποίο επιτρέπεται ουσιαστικά από την ισχύουσα νομοθεσία, να αποσυρθεί η χώρα μας από τις σχετικές συμφωνίες και μηχανισμούς φακελώματος της Ε.Ε.
* Να απαγορευτεί η χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές.
* Να καταργηθεί ο Ν. 3169/2003 περί οπλοχρησίας των Αστυνομικών ο οποίος παρέχει ευκαιρίες για καταχρηστική άσκηση των σχετικών δυνατοτήτων.
* Να σταματήσει η προσπάθεια ενεργοποίησης ανέργων διατάξεων του Ν/Δ 791/1971 μέσω της εγκυκλίου της 29/12/2006 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
* Να τερματιστεί η ασφυκτική αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις, η αστυνομία να βρίσκεται σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.
* Να σταματήσει η πρακτική παρακολούθηση των συγκεντρώσεων και της «διείσδυσης» μυστικών αστυνομικών καθώς και η πρακτική των προληπτικών προσαγωγών και των εκφοβιστικών ελέγχων.
* Να μην εκδοθεί το σχέδιο Π.Δ. που προβλέπει τις χρωμόσφαιρες, τα κινητά φράγματα, κ.λπ.
* Να καταργηθεί η τροπολογία για τη χρήση αστυνομικών σκύλων στις διαδηλώσεις και στην αστυνόμευση.
* Να αποκαθηλωθεί το σύστημα καμερών C- 4 i (Σι-Φορ-Άι).
* Να καταργηθούν οι μηχανισμοί και θεσμοί αστυνόμευσης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ΟΤΑ (Δημοτική Αστυνομία, συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας, αστυνομικός γειτονιάς κ.λπ.).
* Να μην εμπλακούν με κανένα τρόπο και πρόσχημα οι ένοπλες δυνάμεις σε ζητήματα τήρησης της εσωτερικής δημόσιας τάξης.
* Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ν. 2811/2000) που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες. Απόλυτη απαγόρευση χρήσης καμερών και λοιπών μηχανισμών αστυνόμευσης στα σχολεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
* Υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάργηση του σχετικού αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου.
* Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους εργασιακούς χώρους.
* Να απαγορευθεί ρητά η παρακολούθηση και αστυνόμευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης και ελέγχου των ίδιων ή των επικοινωνιών τους».

Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Ο αντιτρομοκρατικός νόμος «εν δράσει»

Ν. ΙΩΝΙΑ 16-2-2009
«Ο τρομονόμος θα πάρει την τελική του μορφή στην πράξη» (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Υπουργός Δημόσιας τάξης στην Κυβέρνηση Σημίτη).
Ελευθεροτυπία 1.6.2001. Δεδικαίωται… στη Λάρισα!

• Τα ξέσπασμα της νεολαίας, μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενεργοποίησε πλήθος μεθόδων για την καταστολή της από την πλευρά της κυβέρνησης. Στη Λάρισα η αστυνομία συνέλαβε 25 νέους από τους οποίους οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές Γυμνασίου και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Από τους 8 ενηλίκους οι 4 προφυλακίστηκαν. Το κατηγορητήριο συντάχθηκε με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία(άρθρο 187/Α του Π.Κ) και αναφέρεται σε «συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/ εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε τη διάπραξη εμπρησμών (…) η οποία δε σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως … με δυνατότητα της ομάδας να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή».Επιπλέον στο κατηγορητήριο αναφέρεται: απηύθυναν προς τους αστυνομικούς τις φράσεις «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»,προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την υπόληψή τους.
• Ο τρομονόμος που ισχύει σήμερα(άρθρο 187 του Π.Κ) ψηφίστηκε από τη βουλή το 2001(ν.2298/2001) από την κυβέρνηση Σημίτη και τροποποιήθηκε το 2004 (ν.3251/2004) από την κυβέρνηση Καραμανλή.
• Ο καθηγητής Μανωλεδάκης , αποχωρώντας το 2001 από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής είχε προειδοποιήσει: «όλοι οι πολίτες μπορούν κάτω από κάποιες συγκυρίες να γίνουν δυνάμει ύποπτοι και να υποστούν τις συνέπειες των ανελεύθερων ρυθμίσεων του σχεδίου αυτού αν γίνει νόμος του κράτους.» Οι φόβοι του επαληθεύτηκαν στη Λάρισα.
• Ο ν. του 2001 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, δε θα ψηφιζόταν χωρίς τη συνδρομή της Νέας Δημοκρατίας, επειδή πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν αντιταχθεί στην ψήφιση του τρομονόμου. Ο Παν. Κρητικός υποστήριξε στη βουλή ότι δε ψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί «θυμίζει σκληρά νομοσχέδια του παρελθόντος, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς εναντίον ιδεολογιών, εναντίον φρονημάτων, ενώ είχαν άλλο στόχο.»
• Την υπεράσπιση του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης σε τέτοιο βαθμό ώστε η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη να δηλώσει στη Βουλή «τελικά κύριε υπουργέ, πρέπει να οφείλετε μεγάλες χάριτες στη Ν. Δημοκρατία.»
• Ο ν. 3251/2004 έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή, παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων.
• Στις αιτιάσεις των κομμάτων της αριστεράς ότι στόχος του νόμου μπορεί να γίνουν διαδηλωτές, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρας δήλωσε στη Βουλή: «Είναι αδιανόητο να ακούει κανείς ότι το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τάχα το ακραίο φρόνημα, όταν εξ ορισμού τιμωρείται μόνο η τέλεση τρομοκρατικής πράξης…Είναι παράλογο να κινδυνολογούν ορισμένοι υποφαινόμενοι ότι εφεξής η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει τον απεργό, τον διαδηλωτή, τον καταληψία ως τρομοκράτη τάχα».
• Είναι η πρώτη φορά που ο τρομονόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.
• Η σύλληψη των μαθητών της Λάρισας αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και απαιτείται συντονισμένος αγώνας για την ακύρωση του κατηγορητηρίου από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη ευθύνη, γιατί συμπαρατάχτηκαν πίσω από την αντιτρομοκρατική υστερία των ΗΠΑ και ψήφισαν νόμους που απειλούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δυστυχώς μεγάλη ευθύνη έχουν τα ΜΜΕ και η μη σθεναρή αντίδραση στις κυβερνητικές επιλογές από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθεί στο πλευρών των μαθητών.
Ο αντιτρομοκρατικός νόμος απειλεί τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Όλοι μαζί διεκδικούμε:
• Να καταργηθούν ο «τρομονόμος», ο «Ευρωτρομονόμος», το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, το ευρωπαϊκό ένταλμα απόδειξης.
• Να μη γίνει καμία δίκη με τον «Ευρωτρομονόμο», των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στη Λάρισα 8/9-12-2008.
• Να μη ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η νέα απόφαση – πλαίσιο της Ε.Ε. που ποινικοποιεί τη σκέψη με το επιχείρημα της δίωξης της υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικού αδικήματος.
• Να καταργηθούν όσες διατάξεις επιτρέπουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Να αποσυρθεί η χώρα μας από τις σχετικές συμφωνίες και μηχανισμούς φακελώματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Να απαγορευτεί η χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές.
• Να καταργηθεί ο Ν. 3169/2003 περί οπλοχρησίας των αστυνομικών, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες για καταχρηστική άσκηση των σχετικών δυνατοτήτων.
• Να σταματήσει η προσπάθεια ενεργοποίησης ανενεργών διατάξεων του Ν/Δ 791/1971 μέσω της εγκυκλίου της 29/12/2006 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
• Να τερματιστεί η ασφυκτική αστυνομική παρουσία στις διαδηλώσεις η αστυνομία να βρίσκεται σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.
• Να σταματήσει η πρακτική παρακολούθησης των συγκεντρώσεων και τις «διείσδυσης» μυστικών αστυνομικών καθώς και η πρακτική των προληπτικών προσαγωγών και των εκφοβιστικών ελέγχων.
• Να μην εκδοθεί το σχέδιο ΠΔ που προβλέπει να χρησιμοποιούνται οι χρωμόσφαιρες, τα κινητά φράγματα, κ.λπ. κατά των διαδηλωτών.
• Να καταργηθεί η τροπολογία για τη χρήση αστυνομικών σκύλων στις διαδηλώσεις και στην αστυνόμευση.
• Να αποκαθηλωθεί το σύστημα καμερών C-4i (Σι – Φορ – Αι).
• Να καταργηθούν οι μηχανισμοί και θεσμοί αστυνόμευσης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ΟΤΑ (Δημοτική Αστυνομία, συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας, αστυνομικός γειτονιάς κ.λ.π.).
• Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Με βάση αυτή την Πράξη, πρόσφατα, κλήθηκαν 250 περίπου διευθυντές σχολείων της Αττικής στη ΓΑΔΑ για να καταδώσουν τους μαθητές τους που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις την περίοδο Οκτώβρη-Νοέμβρη 2008.Απόλυτη απαγόρευση χρήσης καμερών και λοιπών μηχανισμών αστυνόμευσης στα σχολεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
• Να απαγορευτεί ρητά η παρακολούθηση και αστυνόμευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης και ελέγχου των ίδιων ή των επικοινωνιών τους.
• Να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος μαθητών και φοιτητών, που συνελήφθησαν και διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη 2008 και Γενάρη 2009.Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

κατειλημμένος χώρος ιατρικής

Λαρισα - Πρώτη φορά εφαρμόζεται ο τρομονόμος σε διαδηλωτές.
27 Δεκεμβρίου 2008, κατειλημμένος χώρος ιατρικής
Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, ένα κύμα οργής ξέσπασε σε όλη τη χώρα. ’τομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες, μαθητές, μετανάστες, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους. Για 2 εβδομάδες αναταράχτηκε η κοινωνική γαλήνη και η κανονικότητα. Η οργή εκφράστηκε μέσα από πορείες και εκτεταμένες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, επιθέσεις σε τράπεζες, καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και παρεμβάσεις σε Μ.Μ.Ε. .

Παράλληλα όμως οξύνθηκε και η κρατική καταστολή. Τόνοι χημικών έπνιξαν τα κέντρα μικρών και μεγάλων πόλεων. Εκατοντάδες άνθρωποι ξυλοκοπούνται από τις «δυνάμεις ασφαλείας» και 200 περίπου συλλαμβάνονται, ενώ πολλοί από αυτούς προφυλακίζονται αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας στη Λάρισα, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου συλλαμβάνονται 19 άτομα, εκ των οποίων 17 ανήλικοι. Όλοι κατηγορούνται με βάση τον τρομονόμο. Την επομένη, ο δήμαρχος Τζανακούλης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τζίκας, σε άψογη συνεργασία με την αστυνομία, παραπλανώντας και τρομοκρατώντας ,κινητοποιεί ακροδεξιούς, παρακρατικούς και δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες», σκορπώντας φήμες ότι ορδές κουκουλοφόρων καταφθάνουν για να καταστρέψουν την πόλη. Κρατώντας ρόπαλα, σε ένα παραλήρημα πατριωτισμού και σεξισμού, βρίζουν και προπηλακίζουν κόσμο στο κέντρο της πόλης. «Βοηθούν» σε 6 νέες συλλήψεις, ενώ επαίρονται ότι πήραν το νόμο στα χέρια τους. Το αποκορύφωμα είναι η προφυλάκιση 4 εξ’ αυτών.

Μεγάλη σημασία έχει ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο τρομονόμος σε διαδηλωτές. Με ένα γελοίο κατηγορητήριο, κατηγορούν ανήλικους για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Με αυτό τον τρόπο στοχοποιούνται ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ομάδες που επιλέγουν να αντιστέκονται. Πλέον, ο τρομονόμος αφορά και συγχρόνως απειλεί ολόκληρη την κοινωνία. Αν στην αρχή του πλήττει ανήλικους, μπορούμε να φανταστούμε τη συνέχεια…εργαζόμενοι που διεκδικούν, φοιτητές που διαδηλώνουν, οποιοσδήποτε αντιστέκεται είναι στόχος. Ο τρομονόμος είναι ουσιαστικά η θωράκιση του κράτους στον «εσωτερικό εχθρό».

Μέσα σ’ όλα αυτά η θέση μας δεν μπορεί να είναι στον «καναπέ», αλλά στο δρόμο. Απέναντι στη γενικευμένη απάθεια και τον ατομισμό προτάσσουμε την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Αν δεν αντισταθούμε, θα καταλήξουμε σε μια κοινωνία όπου η κυρίαρχη αξία θα είναι η ρουφιανιά και κινητήριος δύναμη ο φόβος.Καλούμε σε πορεία την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, 18:00.

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣκατειλημμένος χώρος ιατρικής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Η κυβέρνηση κλιμακώνει το όργιο καταστολής, τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης του μεγαλειώδους ιστορικού ξεσπάσματος της νεολαίας. Μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου από τον «ειδικό φρουρό» του νόμου και της τάξης, η αστυνομία επιτίθεται, βγάζει πιστόλια, πυροβολεί, συλλαμβάνει, ανακρίνει, ξυλοκοπά. Για να έρθει μετά η δικαιοσύνη η οποία αφήνει ελεύθερους τους ηθικούς, πολιτικούς και άμεσους αυτουργούς του σκανδάλου του Βατοπεδίου, για να φυλακίζει, να προφυλακίζει και να διώκει με βαρύτατες κατηγορίες τη νεολαία!
Στην Λάρισα συνέλαβαν μαθητές και νέους και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που βασίζονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Σήμερα, τα παιδιά, οι μαθητές, οι φοιτητές, αύριο οι πατεράδες και οι μανάδες, οι εργαζόμενοι, που θα βγουν στο δρόμο του αγώνα. Το οπλοστάσιο της κυβέρνησης και του κράτους θα χρησιμοποιηθεί κατά πάντων χωρίς καμιά διάκριση αν το κρίνουν σκόπιμο, όσο και αν σήμερα κάποιοι νομίζουν ότι δεν τους αφορά ή ότι θα γλιτώσουν κολακεύοντας την κυβέρνηση και τα συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά. Για αυτό απαιτείται η μέγιστη κινητοποίηση και αλληλεγγύη! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία! Μπορούμε να νικήσουμε!
Οι μικροεπαγγελματίες πρέπει να καταλάβουν ότι οι ιδιοκτησίες τους δεν κινδυνεύουν από τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, αλλά από την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, από την ανάλγητη φορολογική πολιτική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που μειώνει την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζουν το κολοσιαίο ποσό των 28 δις ευρώ -45% του κρατικού προϋπολογισμού- στους τραπεζίτες που μας ρήμαξαν με τα επιτόκια! Οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα και αλλού, δεν πρέπει να εξαγοραστούν με τα 10.000 ευρώ της ΝΔ. Στο τέλος, θα πάρουν ψίχουλα ή τίποτα, όπως οι πυρόπληκτοι στην Ηλεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

• ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ

ΛΑΡΙΣΑ 17/12/2008

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Σάββατο 14/2. Διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες
Η Νεολαία Συνασπισμού συμμετέχει στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης, που διοργανώνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Θεωρούμε προκλητική και εκδικητική τη δίωξη εκατοντάδων νέων που πήραν μέρος στην εξέγερση της γενιάς μας, μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ακόμα περισσότερο, θεωρούμε εξοργιστική την προφυλάκιση δεκάδων από αυτούς και αδιανόητη την παραπομπή 18 με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Σε μια περίοδο που η βία από τη μεριά των δυνάμεων καταστολής εντείνεται (συνεχιζόμενη ασυδοσία των ειδικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, ρίψεις απαγορευμένων καρκινογόνων χημικών και επικίνδυνων βομβίδων, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις περαστικών, δικηγόρων και δημοσιογράφων, εξοπλισμός της Αστυνομίας με όπλα Taser), που ένα στα 10 σχολεία τίθεται στο στόχαστρο της Ασφάλειας (βλ. στοιχεία ΟΛΜΕ), που οι αγροτικές κινητοποιήσεις αντιμετωπίζουν με καταστολή και χημικά, που το άσυλο απειλείται ευθέως, που η ελεύθερη αντι-πληροφόρηση διώκεται και που μια απεργία της ΑΔΕΔΥ τίθεται εκτός νόμου, τι άλλο από πρόκληση και εκδικητικότητα συνιστούν οι αυθαίρετες συλλήψεις, οι σωρηδόν απαγγελίες κατηγοριών και η δίωξη νεαρών διαδηλωτών ως …τρομοκρατών;
Οι νέες και οι νέοι, οι εργαζόμενοι, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να συνεχίσει να τρομοκρατεί την κοινωνία. Πριν από δύο μήνες, μία σφαίρα ειδικού φρουρού στέρησε τη ζωή ενός παιδιού. Το καθόλου μεμονωμένο αυτό περιστατικό πυροδότησε μια πρωτόγνωρη εξέγερση που απαίτησε, μεταξύ άλλων, τη διάλυση των στρατιωτικών σωμάτων της Αστυνομίας, την απαγόρευση της χρήσης χημικών, την κατάργηση του τρομονόμου και την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της εξέγερσης. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε βήμα πίσω.
Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πειραιά για τους συλληφθέντες της εξέγερσης

Ψήφισμα αλληλεγγύης
Να τερματιστεί τώρα η ομηρία των συλληφθέντων της εξέγερσης

Tο ζήτημα της ομηρίας των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της εξέγερσης έχει τεράστια πολιτική σημασία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα νέο και καμία νέα στα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών. Η νεολαία έχει δίκιο να εξεγείρεται και δεν μπορεί να σέρνεται σε κελιά και αίθουσες δικαστηρίων Θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί αμέσως πολιτική λύση στο ζήτημα με την αποφυλάκιση όλων των προφυλακισμένων καθώς και με την παύση όλων των ποινικών διώξεων. Ακόμα και μια επιπόλαιη ματιά στις δικογραφίες οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι συλλήψεις έχουν γίνει στο σωρό, η εξατομίκευση των κατηγοριών είναι το λιγότερο έωλη, και οι προφυλακίσεις γίνονται καταφανώς με βάση κοινωνιολογικά κριτήρια: Όποιος ανήκει στα πιο φτωχά στρώματα ή έχει μεταναστευτική καταγωγή αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο τεκμήριο ενοχής. Πέρα όμως από το αβάσιμο των κατηγορητηρίων, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τέτοιας έκτασης και έντασης γεγονότα απαιτούν πολιτικές και όχι ποινικές προσεγγίσεις.

Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων
Παύση κάθε δίωξη για τους συλληφθέντες της εξέγερσης

Εγκρίθηκε από τη Συνέλευση των καθηγητών της ΕΛΜΕ Πειραιά την Τρίτη 27/1/09

Ο.Λ.Μ.Ε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιµά ότι η άσκηση δίωξης στη Λάρισα εναντίον ανήλικων και
ενήλικων διαδηλωτών για παράβαση της αντιτροµοκρατικής νοµοθεσίας (άρθρο 187/Α του Π.Κ.) συνιστά το σοβαρότερο κρούσµα αυταρχισµού που σηµειώθηκε το τελευταίο διάστηµα στο πλαίσιο της πολιτικής για την αντιµετώπιση της έκρηξης της νεολαίας.
Συγκεκριµένα, στις 8 και 9/12/08 στη Λάρισα συνελήφθησαν 25 νέοι συνολικά. Από
αυτούς οι 17 είναι ανήλικοι. Ανάµεσά τους διώκονται 11 ανήλικοι µαθητές Γ΄ Γυµνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου, που είναι ελεύθεροι µε περιοριστικούς όρους, ενώ από τους 8 ενηλίκους που κατηγορούνται οι 4 έχουν προφυλακιστεί.
Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «συµµετοχή σε δηµόσια συνάθροιση πλήθους»,
«συγκρότηση δοµηµένης και µε διαρκή δράση οµάδας – εγκληµατικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε σε οργανωµένη βάση και µε κατανεµηµένους ρόλους µε διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επιδίωκε τη διάπραξη εµπρησµών, η οποία δε σχηµατίστηκε περιστασιακά, αλλά µε µάχιµο και σταθερό χαρακτήρα και µε υποδοµή τέτοιας έκτασης και δυναµικής που διέθετε ποικίλα τεχνικά µέσα πάσης φύσεως µε δυνατότητα της οµάδας να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα µέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή»!
Η υπόθεση της δίωξης των 19 διαδηλωτών στη Λάρισα επιβεβαιώνει µε τον πιο πειστικό τρόπο τις εκτιµήσεις και της ΟΛΜΕ και πολλών άλλων φορέων, νοµικών και πολιτών της χώρας µας, που όταν ψηφίζονταν οι δύο τροµονόµοι είχαµε εκφράσει την άποψη ότι µπορεί οι νόµοι αυτοί να χρησιµοποιηθούν από την εκτελεστική εξουσία για την περιστολή δικαιωµάτων πολιτών που διαµαρτύρονται και δεν έχουν, βέβαια, καµία σχέση µε την τροµοκρατία. Η νεολαία δεν µπορεί να σέρνεται σε κελιά και αίθουσες δικαστηρίων, επειδή δίκαια εξεγείρεται. Στο πλαίσιο αυτό δεν µπορούµε και δεν πρέπει να αφήσουµε κανένα νέο και καµία νέα στα χέρια των κατασταλτικών µηχανισµών.
Θεωρούµε απαραίτητο να δοθεί αµέσως λύση στο ζήτηµα της αποφυλάκισης όσων
προφυλακίστηκαν µε βάση την αντιτροµοκρατική νοµοθεσία καθώς και µε την παύση όλων των ποινικών και διοικητικών διώξεων που γίνονται µε το ίδιο νοµικό πλαίσιο. Η εξατοµίκευση των κατηγοριών είναι το λιγότερο άδικη, καθώς και οι προφυλακίσεις που γίνονται τις περισσότερες φορές µε βάση κοινωνικά κριτήρια: Όποιος ανήκει στα πιο φτωχά στρώµατα ή έχει µεταναστευτική καταγωγή αντιµετωπίζει ένα ιδιότυπο τεκµήριο ενοχής.
Η δολοφονία του 15χρονου µαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεν αποτελεί
µεµονωµένο περιστατικό. Ταυτόχρονα, είναι καρπός της έντασης του πολιτικού αυταρχισµού και της αστυνοµοκρατίας. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Έφερε µε τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα τις βαριές συνέπειες του αυταρχικού κατήφορου που χαρακτηρίζει τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, πολιτική που εφαρµόζει η κυβέρνηση.
Η αστυνοµική βία και αυθαιρεσία αποτελούν ένα ακόµη κρίκο στην αλυσίδα των
αντιδηµοκρατικών διατάξεων µε τους οποίους έχει εξοπλιστεί τα τελευταία χρόνια η αστυνοµία και γενικότερα οι κατασταλτικοί µηχανισµοί, στο πλαίσιο της καταστολής του λαϊκού κινήµατος µε σκληρότερα µέσα και µέτρα. Τα µέτρα αυτά, όπως είναι γνωστό, λαµβάνονται συνήθως µε το πρόσχηµα της αντιµετώπισης της εγκληµατικότητας και της τροµοκρατίας. Η κυβέρνηση αξιοποίησε, µάλιστα, τις κοινωνικές εκρήξεις για να ενεργοποιήσει τον «τροµονόµο» (νόµος 2928/2001). Παράλληλα έχει ήδη ενσωµατώσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ψηφίζοντας το νόµο 3251/2004 για το Ευρωπαϊκό ένταλµα σύλληψης και έκδοσης ακόµη και απλών υπόπτων.
Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα µαθητικά συµβούλια, τις επιστηµονικές ενώσεις, όλους τους εργαζόµενους να αγωνιστούµε, ώστε:
να καταργηθούν ο «τροµονόµος», ο «Ευρωτροµονόµος», το ευρωπαϊκό ένταλµα
σύλληψης και παράδοσης, το ευρωπαϊκό ένταλµα απόδειξης •
να µη γίνει καµία δίκη µε τον «Ευρωτροµονόµο», των συλληφθέντων κατά τη
διάρκεια των κινητοποιήσεων στη Λάρισα 8/9-12-2008 •
να καταργηθούν όσες διατάξεις επιτρέπουν το ηλεκτρονικό φακέλωµα. Να αποσυρθεί η χώρα µας από τις σχετικές συµφωνίες και µηχανισµούς φακελώµατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης •
να απαγορευτεί η χρήση χηµικών ενάντια στους διαδηλωτές •
να σταµατήσει η προσπάθεια ενεργοποίησης ανενεργών διατάξεων του Ν/∆ 791/1971 µέσω της εγκυκλίου της 29/12/2006 του υπουργείου ∆ηµόσιας Τάξης για τον περιορισµό των διαδηλώσεων •
να τερµατιστεί η ασφυκτική αστυνοµική παρουσία στις διαδηλώσεις • η αστυνοµία να βρίσκεται σε διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές •
να σταµατήσει η πρακτική παρακολούθησης των συγκεντρώσεων και τις
«διείσδυσης» µυστικών αστυνοµικών καθώς και η πρακτική των προληπτικών
προσαγωγών και των εκφοβιστικών ελέγχων •
να µην εκδοθεί το σχέδιο Π∆ που προβλέπει να χρησιµοποιούνται οι χρωµόσφαιρες, τα κινητά φράγµατα, κ.λπ. κατά των διαδηλωτών •
να καταργηθεί η Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου που ποινικοποιεί τις
κινητοποιήσεις των µαθητών. Με βάση αυτή την Πράξη, πρόσφατα, κλήθηκαν 250 περίπου διευθυντές σχολείων της Αττικής στη ΓΑ∆Α για να καταδώσουν τους µαθητές τους που συµµετείχαν σε κινητοποιήσεις την περίοδο Οκτώβρη-Νοέµβρη 2008 •
να αποσυρθούν οι κατασκευασµένες κατηγορίες σε βάρος µαθητών και φοιτητών, που συνελήφθησαν και διώκονται για τη συµµετοχή τους στις κινητοποιήσεις του ∆εκέµβρη 2008 και Γενάρη 2009.
Αγωνιζόµαστε σταθερά και αταλάντευτα για τα µορφωτικά, εργασιακά και δηµοκρατικά δικαιώµατα της νέας γενιάς.

ΜΕΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Εκατοντάδες προσαγωγές, 273 συλλήψεις και παραπομπές σε δίκη και 67 προφυλακισμένοι σε όλη την Ελλάδα, είναι ο απολογισμός της κρατικής βίας, με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη. Ο αριθμός των συλληφθέντων περιλαμβάνει δεκάδες μαθητές που συνελήφθησαν και με συνοπτικές διαδικασίες παραπέμφθηκαν να δικαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον, μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» του μαζικού κινήματος, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς, κατηγορούνται για κακουργήματα (ιδιαίτερα παιδιά μεταναστών). Περισσότεροι από εκατό μετανάστες συνελήφθησαν, 70 καταδικάσθηκαν και περιμένουν απέλαση, 30 δε από αυτούς είναι ήδη προφυλακισμένοι. Από τις δεκάδες των ενηλίκων που συνελήφθησαν, λίγοι απέφυγαν τις κακουργηματικές κατηγορίες και την προφυλάκιση. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι, ελαστικά εργαζόμενοι, ημιαπασχολούμενοι, άνεργοι και βέβαια φτωχοί. Όλοι, διώκονται με μοναδικό στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τους συνέλαβαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες υπεράσπισης και η απουσία αντικειμενικών στοιχείων, δεν υπήρξαν αρκετά για να πείσουν την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» να τους αφήσει τουλάχιστον ελεύθερους. Στη Λάρισα, 17 μαθητές διώχθηκαν ποινικά ως τρομοκράτες με εφαρμογή του τρομονόμου και 4 ενήλικες (18-22 ετών) προφυλακίστηκαν…
Στην εξέγερση του Δεκέμβρη, συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι της επισφαλούς εργασίας, άνεργοι, εργαζόμενοι και μετανάστες. Συμμετείχαν με έναν τρόπο όλες οι γενιές - και όχι η μία γενιά - των 700 ευρώ και των νέων εργασιακών σχέσεων. Οι οποίοι εξέφρασαν συνολική αντίθεση με όλο το πολιτικό σύστημα και τα σύμβολα της εξουσίας του και όχι ενσωμάτωση σε υπαρκτά τμήματά του ή «εναλλακτικές λύσεις» εντός του, απαίτησαν επιθετικά την ανατροπή της κυβέρνησης -και όχι απλά την παραίτηση κάποιων «υπευθύνων»- και κλυδώνισαν επικίνδυνα το καθεστώς. Απέναντι στην κρατική εξουσία αντέταξαν τις ανοιχτές Συνελεύσεις βάσης, που η αμεσοδημοκρατική λειτουργία τους αποτέλεσε βήμα χειραφέτησης και απελευθέρωσης, τα μεγαλειώδη μαζικά συλλαλητήρια και τις συλλογικές αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες παρέμβασης. Ανέδειξαν τη σύνδεση της κρατικής με την εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργησης των πολιτικών ελευθεριών με την κατάργηση των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Αμφισβήτησαν μαζικά, με συγκρουσιακά μαχητικά χαρακτηριστικά στη δράση, τη σύγχρονη «δημοκρατική ομαλότητα» της εμπορευματοποίησης, της ποινικοποίησης και του ελέγχου κάθε κοινωνικής ανάγκης και δικαιώματος. Για όλους τους παραπάνω λόγους διώκονται οι 273 συλληφθέντες και οι 67 προφυλακισμένοι. Η τιμωρία των οποίων αποτελεί παράλληλα και ένα μήνυμα τρομοκράτησης για όλη την κοινωνία και για όποιον αντιστέκεται.
Η πολιτική αυτή των κρατούντων αποθρασύνει τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την ασυδοσία που ολοένα και πιο βάρβαρα εκδηλώνεται στους χώρους εργασίας, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ενσήμων, εντατικοποίηση, βίαιη όξυνση της εκμετάλλευσης. Η απόπειρα δολοφονίας με βιτριόλι της συνδικαλίστριας Κ. Κούνεβα, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη προσπάθεια αποσιώπησης και συκοφάντησης της ίδιας από τα «αρμόδια όργανα της πολιτείας», αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλληλοδιαπλοκής κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Δεκάδες οι περιπτώσεις κρατικής καταστολής, αυθαιρεσίας και βίας σε όλη τη χώρα. Με πρόσφατη τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών από τα ΜΑΤ και την απαγόρευση διαδήλωσής τους στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Δεκέμβρης δεν επιτέθηκε απλά και μόνο σε όλα τα σύμβολα της αστικής εξουσίας, αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια, κτίρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας: Απονομιμοποίησε τη κυβέρνηση της δεξιάς και δημιούργησε κρίση στο πολιτικό σύστημα εξουσίας που μαζί με τις ραγδαίες επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δημιουργεί τις συνθήκες που κάθε επόμενη αστική κυβέρνηση θα χρειάζεται σφαίρες, δακρυγόνα, βιτριόλι, μπράβους μέχρι και χειροβομβίδες (επίθεση στο στέκι μεταναστών χθες βράδυ) για να αντιμετωπίσει την οργή των μαζών. Δεν ήταν τυχαίος Ο Δεκέμβρης. Τα κκινήαμτα και οι νικηφόροι κοινωνικοί αγώνες της προηγούμενης περιόδου, στα οποία η αντικαπιταλιστική αριστερά έπαιξε σημαντικό ρόλο, ήταν προπομπός του Δεκέμβρη. Είναι δεδομένο ότι το σύστημα, στην προσπάθειά του να βαθύνει ολοένα και περισσότερο την εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων και της νεολαίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη οικονομική κρίση, θα εντείνει το νέο γύρο εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα και την κρατική καταστολή. Εισάγοντας το ενδεχόμενο ανοιχτής παρανομίας κάθε κοινωνικοπολιτικής δράσης, τη στιγμή που εκείνοι που καλύπτονται κάτω από τον προστατευτικό μανδύα του κράτους, της εξουσίας και του χρήματος και καθημερινά ληστεύουν νόμιμα τον κοινωνικό πλούτο και λυμαίνονται τη ζωή όλων μας, δηλαδή οι διαρκείς εγκληματίες της κοινωνίας, θα παραμένουν προκλητικά ατιμώρητοι.
Η απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων της εξέγερσης και για την οριστική παύση της ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες, είναι κεντρικό διακύβευμα και υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας και ως τέτοιο πρέπει να αναδειχθεί και να διεκδικηθεί από κάθε σωματείο, σύλλογο και ένωση. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά εργατικά και φοιτητικά σχήματα, επιτροπές, κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιών και τοπικών κοινωνιών, καθώς και κάθε αγωνιστής.
* Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων-Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της εξέγερσης
* Διάλυση των ΜΑΤ και όλων των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων
* Κατάργηση όλων των τρομονόμων
* Απαγόρευση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων
* Απαγόρευση της παρουσίας της αστυνομίας στις διαδηλώσεις και σε κάθε χώρο αγωνιστικής κινητοποίησης
* Αλληλεγγύη και στήριξη στους αγωνιστές της εξέγερσης
* Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ